Ájurvédské ghí a oleje

Kokosový olej a ghí jsou nedílnou součástí ájurvédské kuchyně. Pokrmům dodávají neopakovatelnou exotickou chuť, ale také pořádnou dávku vitamínů. Na rozdíl od klasických kuchyňských olejů mají skvělý vliv na lidský organismus a využijete je ve ve studené i teplé kuchyni, ve sladkých i slaných pokrmech, ale své uplatnění mají i v kosmetice. Objevte tyto nenahraditelné ájurvédské poklady!

BIO RAW kokosový olej


Získá si vás svou jemnou chutí i skvělými účinky na zdraví. Dle ájurvédy zvyšuje pránu = tělesnou energii a má spíše ochlazující účinky, a tak je vhodný především pro jedince typu Pitta.

Všestranný kokosový olej

BIO RAW kokosový olej Healing Nature z nesušeného kokosového masa je získávaný za studena mechanickým odstřeďováním a neprochází další tepelnou úpravou. Díky tomu si zachovává řadu vitamínů (A, C, E), skvělou chuť i božské aroma. Díky metodě odstřeďování z uzavřeného ořechu neobsahuje olej homogenní složky (je tedy GMO free) a nemusí se rafinovat. Najdete pro něj nespočet využití - v kuchyni i při péči o tělo.

Obsahuje omega 6 a 9 mastné kyseliny a kyseliny se středně dlouhým řetězcem (MCT), které pomáhají zvýšit pocit sytosti po jídle a také zvýšit výdej energie zrychlením metabolismu. Za studena lisovaný kokosový olej si uchovává řadu vitamínů (A, C, E), obsahuje vlákninu a má antimikrobiální a antibakteriální vlastnosti.

Kokosový olej v kosmetice

Kokosový olej je velmi oblíbený v kosmetickém průmyslu - pro jeho hydratační a regenerační účinky má blahodárný vliv především na suchou, ekzematickou a citlivou kůži. Používá se na pokožku hlavy pro hydrataci a výživu vlasů, na pleť, jako odličovadlo, k ošetření pleti proti akné, jako péče po holení, k bělení a čištění zubů, na i po opalování. Urychluje obnovení pleti, chrání ji před volnými radikály či UV zářením a zároveň pleť vyživuje a hydratuje. Je zcela přírodní a díky téměř neznatelnému aroma se hodí k použití s esenciálními oleji a v neasijské kuchyni.

Kokosový olej v kuchyni

Kokosový olej můžete vyzkoušet ke smažení palačinek nebo lívanců. Dále se perfektně hodí do pokrmů asijské i neasijské kuchyně. Může být i zajímavou přísadou do dresingů.


Složení: 100% BIO kokosový olej

Bez konzervantů, umělých barviv a parfemace, bez GMO, RAW food, BIO kvalita.

Skladování: Skladujte na tmavém a suchém místě. Má bod tání v rozmezí 24 - 26 °C.

BIO Ghí a Ájurvédské Ghí


Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma. Ve východních kulturách je používáno po tisíce let a dle ájurvédy má omlazující a regenerační účinky. Ghí je považováno za zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení.

Ghí: Ájurvédský elixír života

Podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Podporuje látkovou výměnu a obranyschopnost. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven.

Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a ve zdrženlivosti je přijatelné i pro Kaphu.

S láskou a tradičním způsobem připravené

Naše Ghí připravujeme s láskou a původním způsobem v malých kolekcích. Klademe důraz na kvalitu a poctivost. A protože ghí je jen tak dobré, jak dobré je máslo, ze kterého je připraveno, naše Ghí připravujeme z nejkvalitnějšího másla od farmářů z Valašska. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití.

Zlatý poklad pro vaši kuchyni

Ghí dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Nepřipálí se na pánvi, protože snese i vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy nežlukne.

Skvěle se hodí do slaných i sladkých pokrmů - na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví...

Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené.


Složení: BIO máselný tuk min. 99,3 %

Alergen: Může obsahovat stopy mléka.

Upozornění: Skladujte v 5 až 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu.